Vogelhuisje pimpen

Wat is er nou leuker dan een paar mooie vogels door je tuin te zien vliegen op zoek naar wat eten of een bakje water? Om goed voor deze vogeltjes te zorgen, en om een leuke knutsel activiteit te doen kun je een prachtig vogelhuisje maken door een simple houten huisje te pimpen.

Wat heb je nodig?

Natuurlijk heb je een houten vogelhuisje nodig, het model maakt niets uit. Kijk wat het beste in je tuin past, bijvoorbeeld op een paal of aan de muur. Om je vogelhuisje te pimpen heb je ook versiersels nodig zoals papier, veren, kralen, verf, lintjes, lijm of andere mooie spulletjes die je tegenkomt in huis. Om alles af te maken gebruik je waterafstotende lak.

Hoe ga je te werk?

Nu is het tijd om dat simpele vogelhuisje te pimpen! Als je het vogelhuisje een bepaalde kleur wilt geven kun je het beste eerst een dun laagje grondverf gebruiken, dit geldt ook als je wit als basiskleur wilt gebruiken onder je versiersels. Je kunt er bijvoorbeeld kettingen van verschillende kralen aanhangen of het vogelhuisje volplakken met veren. Met goede lijm plak je de versiersels op de gewenste plaats en maak je alles af met een laag waterafstotende lak zodat je huisje mooi blijft. Je kunt er bijvoorbeeld kettingen van verschillende kralen aanhangen of het vogelhuisje volplakken met veren.