Vogelhuisje knutselen

Het is natuurlijk erg leuk om een zelfgemaakt vogelhuisje in je tuin te hebben of in je huis als decoratie, en het is nog makkelijk ook!

Vogelhuisje van hout

Om een vogelhuisje te knutselen voor in je tuin, waar ook echt vogels gebruik van kunnen maken, kun je het beste hout gebruiken. Bepaal eerst de grote (wil je grote of kleine vogels aantrekken? heb je een grote of kleine tuin?). Zaag eerst alle plankjes op maat, je hebt nodig: een bodem, vier muren, een dak (twee plankjes voor een punt dak). Maak een gat in het plankje dat de voorste muur wordt, maak deze groot genoeg voor de vogeltjes. Gebruik houtlijm of schroeven om deze planken aan elkaar te maken. Bevestig het vogelhuisje op een paal of met een haak aan de muur.

Vogelhuisje van papier

Als je een vogelhuisje als decoratie in je huis wilt gebruiken is het erg simpel en snel om papier of karton te gebruiken. Knip de bodem, de vier muren en het dak (twee stukken voor een puntdak) op maat, vergeet niet een vouw/plakrand over te houden van ongeveer een centimeter en een gat te knippen of snijden in de voorste muur. Het is nu erg simpel om je vogelhuisje te knutselen: plak simpelweg alle delen aan elkaar doormiddel van de omgevouwde plakrand.
Je kunt papier in mooie kleuren en met leuke patronen gebruiken maar je kunt ook simpel papier of karton gebruiken dat je versierd.